Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Prága

Prága közlekedés

Prága, Csehország, Közlekedés

Közlekedés

Prága, Csehország, Közlekedés

Légi közlekedés
Naponta számos társaság több járata is közlekedik Budapest és Prága valamint Prága és egyéb európai városok között. Prága Ruzyne nevű repülőtere 16 kilométerre található a fővárostól. Napközben kb. tízpercenként két menetrend szerinti buszjárat indul innen a városközpont irányába. 

Tömegközlekedés
A prágai tömegközlekedésben ugyan az a jegy érvényes a villamosra, metróra és buszra is.

Vonat
Prága vasúti összeköttetése szinte minden európai nagyvárossal jónak mondható. Prága főpályaudvara a Hlavní nádraží az Óvárostól keletre, a C metró vonalán helyezkedik el.

Busz
Prágában busszal is eljuthatunk, Budapestről rendszeresen indulnak buszok a cseh fővárosba. 
A városon belül mintegy 200 autóbuszjárat közlekedik.

Metró
Prága tömegközlekedése a három metróvonalra épül. A prágai metró jól szervezett és gyors, metróval gyakorlatilag minden fontos turistacélpont elérhető. A szerelvények reggel 5-től éjfélig közlekednek.

Villamos
Prága rendkívül jól szervezett villamoshálózattal rendelkezik, 25 járata behálózza az egész fővárost. A város éjszakai tömegközlekedési hálózatának gerincét szintén a villamosok adják, az öt, éjszaka is közlekedő vonalat buszjáratok egészítik ki.

Taxi
Annak ellenére, hogy Csehországban bevezették a fix tarifarendszert, számos sofőr még mindig szabadon kialakított árakkal dolgozik. A két nagy taxivállalat szolgáltatása azonban a megbízható kategóriába tartozik:
AAA (tel.:140 14, 222 33 32 22)
City-Taxi (tel.: 257 25 72 57)

Autó
Magyarországról legcélszerűbben Szlovákián keresztül utazhatunk – Győr – Mosonmagyaróvár felé, s tovább a rajkai határátkelőn. Pozsony és Prága között matricát kell váltani az autópályára, ennek ára az időtartamtól függ. Készüljünk fel, a cseh autópálya minősége még a magyar autópályákánél is rosszabb állapotban van.

Autóbérlés
Prága meglehetősen zsúfolt város, ráadásul átszövik a sétálóutcák, viszont rendkívül jól szervezett és olcsó a tömegközlekedés. 
Ha mégis aiutóbérlés mellett döntünk, tájékozódjuk, hogy mi foglaltatik az alapárban és mik az ezen felül fizetendő díjak. Kérjünk több társaságtól is teljes árkalkulációt és döntsünk ezek alapján.

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!