Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Vencel tér

Csehország, Prága, Látnivalók

Vencel tér

Prága, Csehország, Látnivalók
  • Cím: Václavské náměstí, 110 00 Praha

A Vencel tér a történelem során számos örömteli vagy éppen szomorú esemény helyszíne volt. Legutóbb 1989-ben gyűltek össze itt a prágaiak, a híres bársonyos forradalom napjaiban.

A Vencel térről szinte teljesen kitiltották a járműveket, így zavartalanul sétálhatunk, nézelődhetünk. A tér felső részén áll a Szent Vencel-emlékmű, melynek középpontjában a szent lovas szobra magasodik. A központi alak lábainál az ország védőszentjeinek életnagyságú szobrai sorakoznak. Ma ez Prága egyik legismertebb nevezetessége, szimbóluma.

A közelben magasodik a cseh kommunista diktatúra áldozatainak emléket állító emlékmű is. 1969-ben két cseh diák a kommunista diktatúra ellen tiltakozva gyújtotta fel magát a téren.

Délkelet felé sétálva a Nemzeti Múzeummal találjuk magunkat szembe. A Na prikope utcától egy enyhén emelkedő úton pedig arra a pontra sétálhatunk fel, ahonnan különleges kilátás nyílik a város délkeleti részére.

Ha elfáradunk a nézelődésben a Vencel téren könnyen találunk éttermet vagy kávézót. A városban sehol nincs annyi szálloda, étterem, üzlet, mozi, kávézó, bár és éjszakai klub, mint itt.

Kinek ajánljuk: Mindenki számára érdekes lehet.


Vencel tér
Prága, Csehország
Copyright:   Forrás: flickr

Prágai Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!