Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Szent Vitus székesegyház

Csehország, Prága, Látnivalók

Szent Vitus székesegyház

Prága, Csehország, Látnivalók
  • Cím: Hrad III. nádvoří, 119 00 Praha
  • Telefon: 420 257 531 622

A Szent Vitus székesegyházban temették el IV. Károlyt, valamint legjelentősebb utódait is. A székesegyház építésének története 1344-ben kezdődött, de végül csak 1929-ben fejeződött be.

A 100 m magas főtorony először gótikus stílusban épült, majd reneszánsz stílusban folytatódott, a befejezés pedig barokk stílusjegyeket őriz. Az óriási 100 m2-es „A világ teremtése” című rozetta mintegy 27 ezer üvegdarabból készült.

A Szent Vitus székesegyház főbejárata a nyugati kapu, bár a XIX. századig a déli kapu, a híres Aranykapu töltötte be ezt a szerepet.  A székesegyház boltíves előcsarnokát az Utolsó ítéletet ábrázoló csodálatos mozaik borítja.

A Szent Vitus székesegyház falai mentén 18 kápolna bújik meg. A Szent Vencel-kápolna fölött különösen értékes kincs található, itt kaptak helyet a királyi hatalmi jelvények. A kincseket hét zár védi, kulcsait az államelnök, a prágai érsek és a főpolgármester őrzi. Csak nagyon ritkán tekinthetőek meg.

A székesegyházba a belépés ingyenes.Szent Vitus székesegyház
Prága, Csehország
Copyright:   Forrás: flickr

Prágai Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!